Gerookte zalm toast
Mmm.. toast met gerookte zalm en avocado. Deze lunch maak ik (Chiara) regelmatig klaar als er een vriendin op bezoek komt. Dit omdat het heel simpel is en er bovendien creatief uitziet.
Kant-en klare spreads bevatten vaak veel olie en zout.
Ik koos voor een zelfgemaakte spread van avocado, omdat er aan kant- en klare spreads uit de winkel heel wat olie en zout worden toegevoegd. Maar laten we eerlijk zijn, iedereen koopt dit wel eens dus daarom is het belangrijk om op het etiket de hoeveelheid van deze twee ingrediënten na te gaan. Verder zorgt deze lunch voor een lang verzadigend gevoel vanwege de aanwezige vezels uit de toast, eiwitten uit de gerookte zalm en een kleine hoeveelheid gezonde vetten aanwezig uit de avocado.
Gerookte zalm toast
Bereidingswijze
Ingrediënten (voor 1 persoon)
- ½ avocado
- ½ eetlepel citroensap
- Peper
- Zout
- 3 radijsjes
- 2 lange plakken komkommer
- 2 toasten van +/- 60-80g, volkoren of bruin
- 2 plakjes zalm, gerookt
- Bieslook
- Prak de avocado fijn met een vork.
- Voeg vervolgens het citroensap toe en kruid af met peper en zout.
- Was en reinig de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes.
- Halveer de plakken komkommer in twee en maak er rolletjes van.
- Neem de toasten en verdeel er de avocadospread over.
- Leg op elke toast een plakje zalm, een paar radijsjes en twee rolletjes komkommer.
- Werk af met bieslook.
- Serveer.