Gehakt-koriander bolletjes met dip
04-08-2023
Het weekend staat weer voor de deur, en daar hoort soms eens een aperitiefje bij! Met dit zomerse weertje, doe ik graag een aperitiefje thuis, en daarvoor maak ik graag zelf aperitiefhapjes. Dit weekend ga ik deze gehakt-koriander bolletjes met yoghurt dip maken.
Voor de bolletjes zelf heb je kalfsgehakt, couscous, verse koriander, een ei, paprikapoeder en olijfolie nodig.
Deze bolletjes kunnen niet ontbreken zonder een verfrissende dip. Ik heb eentje gemaakt met Griekse yoghurt, mayonaise en look.
Ingrediënten voor 10 bolletjes:
- 50 g couscous
- Verse koriander
- 250 g kalfsgehakt
- 1 ei
- 1 tl paprikapoeder
- 2 el olijfolie
- Peper en zout
- 3 el Griekse yoghurt
- 1 el mayonaise
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze:
- Doe de couscous in een kom en voeg 4 el koud water toe. Laat 5 minuten staan.
- Snijd de verse koriander grof.
- Voeg het gehakt, ei, paprikapoeder en koriander toe aan de couscous.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Kneed het mengsel. Vorm er met vochtige handen ongeveer 10 bolletjes van.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de bolletjes bruin en gaar.
- Bestrooi ze met nog wat koriander naar smaak.
- Voor de dip: meng de Griekse yoghurt, mayonaise en look.
- Serveer warm of koud, met de dip.
Smakelijk!
Ana Lía