Crumble met gember en peer
25-11-2018
Een crumble als gezond tussendoortje op het werk of dessert na een etentje? Het is iets waar we niet zomaar aan denken en toch is dit een leuk, gemakkelijk en snel gerechtje om klaar te maken. Aangezien het perenseizoen volop bezig is, koos ik ervoor om deze crumble te combineren met sappige peren uit eigen tuin!
Ingrediënten:
- 2 peren
- Gember
- 1 eetlepel margarine
- 3 eetlepels walnoten
- 3 eetlepels perensap
- 3 eetlepels boekweitmeel
- 1 koffielepel bakpoeder
- 1/2 koffielepel olie
Bereidingswijze:
- Hak de walnoten fijn en rasp de gember.
- Meng de margarine door het boekweitmeel en voeg er het bakpoeder, het perensap en de geraspte gember aan toe.
- Schep hier de noten door en meng goed! Het is de bedoeling dat je een kruimelige massa verkrijgt.
- Halveer de peren en verwijder het klokhuis.
- Bestrooi de bovenkant met kaneel (naar eigen keuze hoeveel).
- Vet een ovenvaste schaal in met de olie en leg daarin de peren; strooi de crumble er mooi overheen.
- Zet de peren ongeveer 20 minuten in de oven op 180°C tot ze lichtbruin kleuren bovenop.
Tip: neem de peren met crumble mee in een bewaardoos naar je werk als tussendoortje!