Gazpacho van tomaat en paprika

03-07-2023

Deze lekkere koude Spaanse soep, ook wel gazpacho genoemd in de volksmond, bereid je in een paar minuten en is gemaakt van onder andere tomaten, rode paprika, komkommer, knoflook en kruiden. Ideaal voor op een warme zomerse dag!

Gazpacho is makkelijk klaar te maken zonder boven het kookvuur te moeten staan. Daarnaast blijft ze enkele dagen goed in de koelkast (of langer in de diepvries) waardoor je er tijdens een hittegolf gemakkelijk kunt op terugvallen. Ook lekker om tijdens de middagpauze even mee af te koelen.

Voor de lunch kan je deze gazpacho van tomaat en paprika gerust aanvullen met wat brood of crackers. 

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look
  • 1 kleine ajuin
  • Enkele blaadjes verse basilicum
  • Enkele groene selder bladeren
  • 1 el rode wijnazijn
  • 50 ml olijfolie
  • Peper en (selderij)zout

Bereidingswijze: 

  1. Schil de komkommer. Snijd in de lengte doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de komkommer vervolgens in stukjes.
  2. Snijd de paprika en tomaten in stukjes.
  3. Snipper de ui en de look fijn.
  4. Doe de groenten, ui, look, basilicum, selderbladeren, rode wijnazijn en olijfolie in een blender. Mix tot een gladde soep.
  5. Kruid met (selderij)zout en peper.
  6. Verwijder de grote brokken door de gazpacho eens door een zeef te halen.
  7. Laat een uur koelen in de frigo vooraleer te serveren.

Smakelijk! 

Ana Lía