Kleurrijke pastasalade

10-05-2019

Pastasalades. Dit vind ik, Chiara, heerlijk en dat zal altijd zo blijven! Het leuke is dat je er zoveel soorten en variaties van hebt. Pastasalades hebben een vrij slechte reputatie dat ze ongezond zijn. Dat komt eigenlijk omdat er gebruik word gemaakt van heel veel mayonaise. 

Om het gezonder te maken heb ik er eentje gemaakt met fruit en veel groenten. Hierdoor is mijn gerecht rijk aan heel wat vitaminen en mineralen. Ik eet heel graag rood fruit zoals aardbeien, frambozen, enzovoort. Deze keer heb ik er dan ook voor gekozen om wat aardbeien te gaan verwerken in mijn lunch. Op die manier heb ik al wat fruit binnen en ziet mijn lunch er wat kleurrijker uit. Daarnaast maakte ik gebruik van volkoren pasta, dit bevat meer vezels waardoor ik rapper voldaan zal zijn. Als vleesvervanger koos ik voor kikkererwten. Deze zijn een bron van eiwitten en bevatten heel wat ijzer. IJzer is een mineraal waar veel vegetariërs vaak een tekort aan hebben. Indien je liever een stukje vlees eet kan je deze gerust gaan vervangen door bijvoorbeeld gegrilde kippenblokjes.

Om het geheel wat smeuïger en een frisse toets te geven maakte ik gebruik van een zelfgemaakte dressing. Deze dressing bestaat uit avocado en citroensap.


Kleurrijke pastasalade

Bereidingswijze

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg daarna de pasta toe en kook deze gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd intussen de courgette in blokjes.
  3. Zet een pan op het vuur met een scheutje water en voeg de courgetteblokjes toe. Kruid af met peper, zout en een scheutje citroensap.
  4. Snijd de aardbeien in vieren en halveer de tomaten. 
  5. Giet de pasta af en laat deze afkoelen.
  6. Indien de courgetteblokjes gaar zijn laat deze dan ook afkoelen.
  7. Plet intussen de avocado samen met een scheutje citroensap en kruid af met peper, zout en basilicum.
  8. Doe de pasta en courgette in een schaal en voeg de salades, aardbeien, tomaten en kikkererwten toe.
  9. Schep de dressing van avocado erbij en meng alles voorzichtig om.
  10. Werk af met Parmezaanse kaas en de gehakte noten.
  11. Serveer.

Ingrediënten (2personen)

  • 100 g volkoren pasta, ongekookt
  • 1/2 courgette
  • Kruiden: peper-zout-basilicum
  • Sap van 1/4 citroen
  • 10 aardbeien
  • 15 kersttomaten, geel
  • 1/4 rijpe avocado
  • 100g notensalade
  • 100g ijsbergsalade
  • 120 g kikkererwten
  • Parmezaanse kaas
  • Gehakte noten

Smakelijk, Liefs Chiara