Frambozenmousse
Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien we nog steeds niet veel kunnen doen in het weekend, probeer ik het altijd zo gezellig mogelijk te maken. Ik koos ervoor om een frambozenmousse te maken voor bij de koffie deze namiddag.
De frambozenmousse is gemaakt op basis van yoghurt, opgeklopt eiwit en frambozen. Er wordt geen room of suiker aan het mengsel toegevoegd waardoor het een gezondere variant is.
Heb je geen yoghurt in huis? Dit is zeker geen ramp. Je kan de frambozenmousse ook maken op basis van skyr of kvarg. Je kan ook zelf kiezen van welke fruitsoort je de mousse maakt. Zorg er juist voor dat je de bijpassende confituur in huis hebt voor de afwerking.
Je kan de mousse als tussendoortje eten, maar ook als ontbijt. Dus het is zeker een aanrader!
Frambozenmousse
Ingrediënten (voor 6 stuks):
- 450ml yoghurt naar keuze
- 4,5g gelatineblaadjes
- 225g (diepvries) frambozen + extra voor de afwerking
- 1,5el honing
- 2,5 eiwitten
- 5el frambozenconfituur met verlaagd suikergehalte
- Verse munt
Bereidingswijze:
- Week de gelatine in een kommetje lauwe water.
- Spoel de frambozen en mix ze fijn. Hou enkele frambozen over om de mousse af te werken. Klop daarna de yoghurt luchtig op samen met de gemixte frambozen en de honing.
- Klop de eiwitten tot sneeuw. Smelt de gelatine in 1 eetlepel kokend water en roer dit door het yoghurt-frambozenmengsel. Spatel er voorzichtig het opgeklopt eiwit door.
- Lepel wat frambozenconfituur op de bodem van elk glaasje en schep er daarna wat frambozenmousse over.
- Laat de frambozenmousse 4 à 5 uur opstijven in de koelkast.
- Werk de mousse af met frambozen en munt.
Smakelijk!
Amélie