Frambozenlimonade

28-07-2018

De laatste dagen is het al zeer warm geweest, dus hebben we wat verfrissing nodig. Daarom dat ik zin had in een heerlijk drankje, want na een tijdje is water een beetje saaier. Dus heb ik me gisteren uitgeleefd en deze heerlijke frambozenlimonade nog eens gemaakt. Het smaakt zure van de frambozen (gecombineerd met uiteraard wat ijs) zorgt voor een echte verfrissing.

De limonade zelf heb ik gemaakt op basis van een zelfgemaakte siroop, je kan dus zelf kiezen hoe sterk je limonade smaakt. Dit vind ik zelf altijd een voordeel, want iedereen zijn smaak verschilt natuurlijk. Ik zou zeggen geniet ervan!

Ingrediënten:

Voor de siroop:

  • 500 g frambozen
  • 5 citroenen
  • 3 theelepels zoetstof

Voor de limonade:

  • Siroop naar eigen smaak
  • Plat of bruiswater
  • Ijsblokjes

Afwerking

  • Munt
  • Verse frambozen

Bereidingswijze:

  1. Doe de frambozen in een kookpot (ik gebruik diepvriesframbozen) en kook deze.
  2. Zeef de frambozen (om te vermijden dat je limonade vol pitjes zit, als je zeef te grof is gebruik dan een theedoek).
  3. Pers de 5 citroenen
  4. Voeg het citroensap en de zoetstof toe en roer goed. Laat de siroop afkoelen.
  5. Meng jouw hoeveelheid siroop met water en werk af met ijsblokjes, verse frambozen en munt.