Eénpans pompoenlasagne

25-01-2024

Ik zie het meer en meer passeren de laatste tijd, een lasagne die gemaakt wordt zonder dat hij in de oven moet, en ook zonder dat het zo die typische laagjes heeft van een originele lasagne. Hoe ziet het er dan wel uit? Wel, het is eigenlijk gewoon alle ingrediënten van een lekkere lasagne bij elkaar in één pot, de lasagnebladen toevoegen, zacht laten worden et voilà, je hebt een éénpans lasagne!

Toch heb ik ervoor gekozen om vandaag niet de klassieke lasagne te maken, maar wel een pompoenlasagne met kippengehakt. Voor de rest heb je om deze lasagne te maken ook puntpaprika's, rode ajuin, look, tomatenblokjes, tomatenpuree, smeerkaas of roomkaas, groentebouillon, volkoren lasagnebladen, Italiaanse kruiden, olijfolie, peper en zout nodig.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 hele pompoen
  • 300 g kippengehakt
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes look
  • 2 puntpaprika's
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 80 g tomatenpuree
  • 80 g smeerkaas of roomkaas
  • 1 groentebouillonblokje
  • 400 ml gekookt water
  • 250 g (volkoren) lasagnebladen
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: pompoenpitten en verse basilicum

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de pompoen in twee en hol deze uit.
  2. Wrijf de binnenkant van de pompoen in met olijfolie, peper en zout.
  3. Draai de pompoen met de binnenkant naar beneden op de bakplaat en prik met een vork wat gaatjes in de schil. Bak de pompoen voor 50 minuten in de oven op 180°C.
  4. Snijd ondertussen de puntpaprika's, ui en look fijn.
  5. Fruit de ui en look met wat olijfolie in de pan.
  6. Voeg daarna het kippengehakt toe. Wanneer het kippengehakt ongeveer gebakken is, voeg dan de puntpaprika toe.
  7. Voeg wanneer het gehakt gebakken is de tomatenpuree en de smeerkaas/roomkaas toe in de pan.
  8. Hol wanneer de pompoen klaar is deze uit en blend het tot een glad geheel.
  9. Voeg de pompoenpuree ook toe aan de pan met het kippengehakt in.
  10. Kruid met de Italiaanse kruiden.
  11. Roer dit tot een geheel en voeg vervolgens de tomatenblokjes, groentebouillon en het gekookte water toe om een saus te maken.
  12. Breek de lasagnebladen in stukjes en dompel deze onder in de saus.
  13. Kook de lasagne tot de bladen gaar zijn en serveer eventueel de lasagne met wat pompoenpitten en verse basilicum.

Smakelijk! 

Ana Lía