Dip van gerookte zalm

11-08-2023

Apero time! Het is weekend, dan doe ik graag eens een aperitiefje. Ik had het idee om eens een lekkere dip met gerookte zalm te maken. Super eenvoudig, niet veel werk, en super lekker!

Ik koos ervoor om deze dip te maken met gerookte zalm, roomkaas en geroosterde paprika, en dan op smaak gebracht met paprikapoeder, look, verse peterselie en ajuin.

Je kan deze dip ook gebruiken om te eten als tussendoortje, om op je boterham te smeren of om te verwerken in een slaatje.

Ingrediënten:

  • 200 g gerookte zalm
  • 1 blokje roomkaas
  • Paprikapoeder
  • 1 teentje look
  • Een handje verse peterselie
  • ½ rode ajuin
  • ½ rode paprika

Bereidingswijze: 

  1. Rooster de rode paprika voor 30 minuten op 220°C.
  2. Snijd de gerookte zalm in kleine blokjes.
  3. Snijd de rode ajuin, look en peterselie fijn.
  4. Meng in een kom de roomkaas, paprikapoeder, look en peterselie.
  5. Meng er daarna de rode ajuin, geroosterde rode paprika en gerookte zalm door.
  6. Serveer met crackers of op geroosterd brood.

Smakelijk! 

Ana Lía

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?