Crunchy zoete aardappel - wortel frietjes
Een vraag die vaak gesteld wordt: Hoe krijg je zoete aardappel frietjes krokant?? I got you! Dit is een eenvoudig recept en ik maak ze vaak nog iets gezonder door ze te combineren met wortel, maar je kan zeker ook een van de twee gebruiken. Ideaal als een kleine snack of als alternatief voor gewone frietjes. Ik serveer ze het liefst met sriracha mayonaise, maar je kan hier zelf kiezen welk sausje jij het beste vindt!
Belangrijk om het crunchy genoeg te maken, is dat je tijdens het bakken in de oven de deur soms eens open doet en de frietjes door elkaar schept. Hierdoor kan de condens de oven verlaten en zullen de frietjes knapperiger zijn!
Tip: Als ze nog niet knapperig genoeg zijn, kun je ze nog iets langer in de oven/airfryer laten.
Ingrediënten:
- 250 g wortel
- 250 g zoete aardappel
- 1 el maïzena
- 3 tl paprika poeder
- 2 el olijfolie
- 0,5 tl cayennepeper
- 0,5 tl knoflookpoeder
- Peper en zout
Bereidingswijze:
- Schil de zoete aardappel en was de wortels.
- Snijd beide in dunne reepjes (frietjes).
- Doe de zoete aardappels en wortels in een schaal samen met de olijfolie, maïzena, paprika poeder, cayennepeper, knoflookpoeder, peper en zout. Meng alles goed.
- Leg bakpapier op een bakplaat en verdeel de groenten hierover.
- Bak voor 30 minuten op 200 graden. Tip: Je kan ze ook in de airfryer bereiden.
- Serveer met sriracha mayonaise.
Smakelijk!
Ana Lía