Croque met parmaham en pesto
05-05-2021
Het is bijna middag, dus dit betekent lunchtime!
Aangezien ik nog wat oud brood heb staan, besloot ik om croques te maken. Zo wordt het brood niet weggegooid en heb ik zo ook een lekkere lunch!
Ik koos ervoor om mijn croques te beleggen met een klein laagje pesto, parmaham, mozzarella en vers gesneden tomaatjes.
Je kan de croques perfect aanvullen met een beetje rauwkost en/of een tas lekkere soep zodat je ook voldoende groentjes binnen hebt. Op die manier bekom je een lekkere én volwaardige lunch.
Croque met parmaham en pesto
Ingrediënten (voor 4 personen):
- 8 sneden donker brood naar keuze
- 8 eetlepels pesto
- 4 sneetjes parmaham
- 4 sneetjes mozzarella
- 2 grote tomaten
Bereidingswijze:
- Besmeer elke snede brood met pesto.
- Leg op 4 sneetjes brood, een sneetje parmaham en een sneetje mozzarella.
- Snijd de tomaten in kleine stukjes en verdeel de tomaatjes op de belegde sneetjes brood.
- Dek de 4 belegde sneetjes met de overige 4 sneetjes met pesto.
- Bak de croques in een croque monsieur machine of een grillplan.
Smakelijk!
Amélie