Crackers
07-06-2019
Variatie vind ik, Chiara, heel belangrijk. Ik ben geen fan om iedere middag of avond hetzelfde te eten. Voor meer variatie in mijn eetpatroon te krijgen vind ik deze knapperige crackertjes ideaal! Ze zijn supergemakkelijk te maken en gezond.
Met deze crackers kan je heel veel richtingen uit. Hieronder enkele voorbeelden:
- ontbijt: crackers besmeerd met chocopasta
- tussendoortje: broccolisoep met een cracker
- middagmaal: Taboulé van bloemkool met een cracker
- avondmaal: crackers besmeerd met hummus
Benieuwd naar de bereidingswijze? Deze kan je hieronder terugvinden.
Crackers
Ingrediënten (8 crackers)
- 80g havervlokken
- 4 eetlepels zaden (chiazaad, gierstkorrels, maanzaad, lijnzaad,...)
- 1 eetlepel gehakte noten
- Snuifje zeezout
- 1 eetlepel arachideolie
- 2 eetlepels melk, magere
- 1 eetlepel honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Mix de havervlokken in een blender tot meel.
- Doe het meel in een kom en voeg de zaden, noten en het zout toe.
- Voeg daarna de olie, melk en honing toe.
- Meng en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
- Doe daarna het deeg op een vel bakpapier en leg er een tweede vel bovenop. Duw het deeg plat met je hand tot je de gewenste dikte bekomt.
- Verwijder het bovenste vel bakpapier.
- Bak de crackers ongeveer 12 minuten (afhankelijk van hoe dik ze zijn) in de voorverwarmde oven.
- Laat even afkoelen totdat de cracker hard is gekomen.
- Breek hem in stukken en bewaar deze in een bewaardoos.