Courgetti met paprikasaus en halloumi

25-08-2022

Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten. ⁠

Ik koos ervoor om een vegetarische courgetti te maken. Om mijn vlees te vervangen gebruikte ik halloumni.

​Ik maakte een verse paprikasaus om mijn courgetti af te werken. Ik heb ook nog wat verse pasta gekookt in combinatie met de courgetti. Op die manier is mijn portie pasta niet te groot en heb ik zeker voldoende groenten binnen.  

Smakelijk! 

Amélie 

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 1 rode ui
  • 2 el olijfolie
  • 2 courgettes
  • 200g halloumni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl provençaalse kruiden 
  • 4 rode paprika's
  • Basilicum


Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's, haal de zaadlijsten eruit en leg ze op de bakplaat. Laat de schil zwart blakeren. Leg ze in een diepvrieszakje, en laat de paprika's afkoelen zodat je ze makkelijk kan pellen. (Of gebruik kant-en-klare geroosterde paprika uit een bokaal).

  2. Mix de paprika in de blender met de ui en de knoflook. Voeg 1 el olijfolie, de Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw.

  3. Snijd de uiteinden van de courgettes en maak slierten met een spiraalsnijder. Doe de slierten in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie. Meng en zet de afgedekte schotel in de voorverwarmde oven.

  4. Bak de halloumni ongeveer 2 minuten aan iedere zijde in een antiaanbakpan zonder vetstof. 

  5. Meng de kaas en paprikasaus onder de courgetti en werk af met wat basilicum.