Courgette-feta spiesjes
Het weekend staat weer voor de deur en dan mag er wel eens een aperitiefje op tafel komen om te ontspannen van de drukke week. Vandaag maakte ik courgette met feta en tomaatjes op een stokje, op smaak gebracht met een beetje honing, citroensap, oregano en chilivlokken. Dit is een tip van een vriendin die zei dat ik dit zeker ook eens moest uitproberen. En ik kan besluiten dat dit receptje zeker geslaagd is!
Bovendien is dit snel gemaakt en oogt het mooi om te presenteren wanneer je volk over de vloer hebt in het weekend. Deze lekkere courgette-feta spiesjes zijn namelijk leuk om als aperitiefhapje of als tapas te serveren.
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 150 g feta kaas
- Kerstomaatjes
- 4 tl olijfolie
- 1 tl honing
- 1 teentje knoflook
- 1/2 citroen (sap)
- Kruiden naar keuze (bijvoorbeeld 1 tl oregano en 1/2 tl chilivlokken)
Bereidingswijze:
- Snijd de feta in gelijke blokjes.
- Meng in een kom de olijfolie, de look, het citroensap en de kruiden.
- Voeg de feta toe aan de kom en meng alles goed door elkaar.
- Snijd de courgette met een dunschiller in de lengte zodat je lange dunne sneden courgette hebt.
- Neem 1 blokje feta per sneetje courgette en rol de feta in de courgette. Doe dit met alle feta en courgette.
- Prik de courgette afwisselend met een kerstomaatje op een stokje. Je kan hierbij zelf kiezen hoeveel je van elk op een stokje prikt.
- Bak de stokjes in een beetje olijfolie tot de courgette lichtbruin kleurt.
- Serveer met een beetje honing.
Smakelijk!
Ana Lía