Citroenpannenkoekjes

21-04-2024

Uit ervaring weet ik dat ik niet super goed ben in pannenkoeken bakken. Op de een of andere manier mislukken ze altijd (zeker de eerste, maar dat is blijkbaar normaal haha!)

Daarom ging ik dit weekend de uitdaging nog eens aan om opnieuw kleine pannenkoekjes te bakken, op basis van citroen, om er toch een frisse touch aan te geven. Het leuke aan dit recept is dat je zelf een siroop maakt op basis van citroen die je op de pannenkoekjes kan doen.

Zoals je kan zien, mag het resultaat er zijn, mijn citroenpannenkoekjes zien er geslaagd uit! En ja hoor, de smaak was ook een dikke 10 op 10! Probeer dit receptje zeker zelf eens uit, zeker als je graag bakt! 

Ingrediënten voor 16 stuks: 

  • 2 citroenen
  • 100 ml honing
  • 100 g suiker
  • 200 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • Zout
  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 3 el olie

Bereidingswijze: 

Voor de siroop: 

  1. Was 2 citroenen met heet water en wrijf ze droog.
  2. Rasp van 1 citroen de schil er fijn af en pers hem uit.
  3. Snijd de tweede citroen in parten.
  4. Breng 200 ml water, de honing, 100 g suiker en het citroensap aan de kook.
  5. Kook ongeveer 15 minuten op laag vuur in.
  6. Voeg ongeveer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de citroenschil en de citroenparten toe.
  7. Laat afkoelen.

Voor het beslag: 

  1. Meng de bloem, het bakpoeder, 1 el suiker en 1 snuifje zout in een kom.
  2. Kluts het ei met de melk en roer door de bloem.
  3. Verhit de olie in porties in een pan met anti kleeflaag.
  4. Bak van het verslag ongeveer 16 kleine pannenkoekjes.
  5. Verdeel over borden en serveer met de citroenparten en de siroop.

Smakelijk! 

Ana Lía