Citroencake met kwark

28-02-2021

Vandaag is het zondag. Op zondag is het voor mij de ideale gelegenheid om te ontspannen in de keuken met een leuke podcast op de achtergrond. Dit zijn voor mij echte genietmomentjes. Ik besloot vandaag om een cake te bakken om mijn namiddag toch net iets gezelliger te maken.

Ik koos ervoor om een cake te maken op basis van kwark, citroen en chiazaadjes. Heb je geen kwark in huis? Dit is zeker geen ramp. Je kan de cake ook maken op basis van skyr of gewone yoghurt. Ook de chiazaadjes kan je eventueel vervangen door maanzaadjes. 

Je kan de cake als tussendoortje eten, maar ook als ontbijt. Dus het is zeker een aanrader!⁠

Citroencake met kwark

Ingrediënten: 

  • 3 eieren 
  • 60ml zonnebloemolie
  • 175g kwark
  • 150g speltbloem
  • 50g speltmeel
  • 100g rietsuiker
  • 2tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Rasp van 1 citroen
  • 20g maanzaad

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
  2. Mix de eieren met de zonnebloemolie en de kwark luchtig.

  3. Voeg de bloem, het meel, de rietsuiker, het bakpoeder en het zout toe en spatel dit door het beslag. Voeg de rasp van een citroen toe (alleen het gele gedeelte) en het maanzaad en meng nog even kort.

  4. Giet het beslag in een ingevette bakvorm

  5. Bak de kwarkcake in 55 - 60 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven.

Smakelijk!

Amélie 

Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?