Citroen - tijm kip

23-04-2017

Gisterenavond genoten van courgette met tomaatjes in de oven, risoni en citroenkip met tijm.

INGREDIËNTEN:

  • 2 kippenfilets
  • 1 eetlepel olie
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout
  • 1 citroen
  • 1 courgette
  • 20 kerstomaatjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 100g risoni
  • 500ml groentebouillon

BEREIDINGSWIJZE:

We beginnen met de groenten voor te bereiden. Dit doen we door de courgette in blokjes te snijden. Daarna wassen we de kerstomaten en snijden we een kruisje in de bovenkant van de kerstomaten. Hier stoppen we een klein beetje rozemarijn. De groenten doen we in een ovenschotel. Kruid af met peper en zout. Daarna kunnen we deze bakken gedurende 20 minuten op 180°C.

Zet de bouillon op en kook de risoni gaar volgens de verpakking. Voor de kip raspen we de zest van de citroen en mengen we deze met het sap van deze citroen. Daarna snipper we de tijm fijn en mengen deze ook onder de citroen. We kruiden de kip met peter en zout en bakken deze in de olie. Bak deze eerst 3 minuten gedurende 3 minuten langs 1 zijde en dan 3 minuten langs de andere zijde. Zet het vuur lager en overgiet de kip met de citroen. Bak de kip verder totdat deze gaar is. Dien op en geniet ervan.