Chocolade chiapudding
Breakfast time, mijn favoriete moment van de dag! Ik ben iemand die liefst niet te veel tijd verliest met het klaarmaken van mijn ontbijt. Daarom besloot ik om eens chocolade chiapudding te eten.
Dit receptje is een echte aanrader voor mensen die , zoals mij, 's morgens gehaast zijn. Je kan het receptje de avond ervoor maken en daarna heel de nacht laten rusten in de frigo. 's Morgens hoef je enkel nog je potje uit de frigo te halen, wat fruit als topping toevoegen en klaar is kees!
Als jij zelf liever havermout verkiest, kan je de chiazaad in het receptje zeker hierdoor vervangen. De yoghurt kan je ook vrij kiezen. Ik koos voor Skyr, maar je kan zeker ook gewone yoghurt of kvarg gebruiken.
Je kan de cake als tussendoortje eten, maar ook als ontbijt. Dus het is zeker een aanrader!
Chocolade chiapudding
Ingrediënten (voor 2 stuks):
- 3 el chiazaad
- 200ml amandelmelk
- 1 banaan
- 1,5elk cacaopoeder
- 1/2 sinaasappel (zeste en sap)
- 6el yoghurt (naar keuze)
- Vers fruit (naar keuze)
Bereidingswijze:
- Mix de chiazaadjes met de amandelmelk, banaan en cacao in de blender. Voeg de sinaasappelzeste toe. Meng goed.
- Doe een laagje yoghurt in een klein glazen potje. Giet er een laagje chiapudding op en herhaal.
- Laat minstens 5 uur (of een nacht) opstijven in de koelkast, zodat de chiazaadjes kunnen wellen en het een pudding wordt.
- Werk af met vers fruit naar keuze.
Smakelijk!
Amélie
Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?
Klik hier en begin te typen. Ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium.
Klik hier en begin te typen. Porro quisquam est qui dolorem ipsum quia dolor sit amet consectetur.
Klik hier en begin te typen. Ex ea commodi consequatur quis autem vel eum iure reprehenderit qui in.