Choko- bananenpops

08-03-2019

Deze week is het vakantie voor de kinderen. Af en toe zorg ik (Chiara) voor de kindjes van mijn zus. Zoals jullie weten zijn kinderen verzot op zoetigheden, daarom vind ik het dan een ideale gelegenheid om samen met hen iets lekkers te maken.

Pure chocolade bevat heel wat anti-oxidanten en mineralen

Onlangs maakten we samen Choko-bananenpops. De naam verwijst naar het gebruik van chocolade en kokos. Er werd gekozen voor pure chocolade, omdat er heel wat anti-oxidanten en mineralen in aanwezig zijn. 

Het is een heel simpel receptje om snel iets lekkers en gezonds op tafel te toveren, en waar ik zelf ook graag van meegeniet . Bovendien is dit een ideale bezighouding waarin de kinderen zich amuseren en waardoor de interesse in gezonde voeding en koken wordt vergroot.

Choko-bananenpops

Bereidingswijze

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 banaan
  • 2 eetlepels yoghurt, ongesuikerd
  • 2 eetlepels chocoladehagelslag, puur
  • 2 eetlepels kokosrasp

1. Schil de bananen en halveer ze in twee.

2. Wentel ze vervolgens in de yoghurt.

3. Meng daarna de hagelslag samen met de kokosrasp.

4. Rol de bananen door het kokosmengsel.

5. Steek de bananen op een rietje.

6. Serveer.

Smakelijk, liefs Chiara