Carpaccio van rode biet, rammenas en gerookte zalm

18-06-2021

Met veel plezier ben ik al aan het experimenteren wat ik ga klaarmaken als feestmenu. Dus vandaag is het tijd voor mijn voorgerechtje. Ik heb gekozen voor een carpaccio van rode biet en rammenas dat ik serveer met wat gerookte zalm. Het is niet zo moeilijk om te maken, maar wel super lekker. 


Jouw titel

Ingrediënten:

Voor de crème van rode biet:

  • 50g gekookte rode biet
  • 2 eetlepel skyr
  • 30g feta

Voor de carpaccio:

  • 80g rammenas
  • 80g rode biet (rauw)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 koffielepel suiker
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout

Afwerking:

  • 150g gerookte zalm
  • 40g feta
  • Verse kruiden: zuring, peterselie, lente-uitjes, ...

Bereidingswijze:

  1. Begin met de marinade te maken voor de carpaccio door de witte wijnazijn, de suiker, olijfolie en kruiden met elkaar te mengen. Snijd dan de carpaccio van de rammenas en de rode biet. Dit doe je met behulp van een mandoline. Leg deze in de marinade en meng goed. Laat alles ongeveer 30 minuten marineren.
  2. Maak de rode bieten crème, door alle ingrediënten onder elkaar te mixen en kruid dan af naar eigen smaak. 
  3. Verkruimel de feta voor de afwerking. 
  4. Voor het serveren leg je op een bord de carpaccio van de groenten en leg hier tussen stukken van de gerookte zalm. Werk af met toefjes van de rode bieten crème, de verbrokkelde feta en kruiden naar keuze. 
  5. Dien op en geniet ervan!

Smakelijk!

Lotte