Bruschetta met pesto en gedroogde ham
14-01-2022
Het weekend staat voor de deur en dit betekent apero time!
Op vrijdagavond is het bij ons de gewoonte om gezellig samen te aperitieven om zo volledig tot rust te komen.
Ik koos ervoor om bruschetta met pesto, mozzarella en gedroogde ham. Dit is echt mijn all time favorite aperitiefhapje! Zo simpel klaar te maken en zó lekker!
Ik gebruikte een gewone witte ciabatta om mijn bruschetta's te maken.
Ingrediënten
- 1 ciabatta
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- Groene pesto
- 1 bol mozzarella
- Gedroogde ham
- Peterselie
Bereidingswijze
- Snij de ciabatta in dunne schijfjes.
- Besprenkel je broodjes met olijfolie.
- Steek de broodjes ongeveer een 10-tal minuten in de oven op 200°C.
- Haal e broodjes na 10 minuten uit de oven en wrijf ze in met het teentje knoflook.
- Smeer pesto over je broodje
- Leg een sneetje mozzarella erop.
- Steek het in de oven op 200°C voor 10 minuten.
- Haal je broodjes uit de oven en leg een sneetje gedroogde ham op de gesmolten mozzarella.
- Werk af met wat peterselie.
Smakelijk!
Amélie