Bruschetta met mozzarella en tomaat

15-01-2021

Het weekend staat voor de deur en dit betekent apero time!⁠

Op vrijdagavond is het bij ons de gewoonte om gezellig samen te apperitieven om zo volledig tot rust te komen.⁠ Ik koos ervoor om bruschetta met tomaat en mozzarella te maken. Dit is echt mijn all time favorite apperitiefhapje! Zo simpel klaar te maken en zó lekker!⁠

Ik gebruikte een gewoon wit stokbrood om mijn bruschetta's te maken. Je kan ook kiezen voor ciabatta om het nóg een tikkeltje meer Italiaans te maken!⁠ Ook als je geen mozzarella-liefhebber bent, kan je kiezen om deze te vervangen door feta kaas. 

Een belangrijke tip is om de broodjes op voorhand te besprenkelen met olijfolie en ze nadien 10 minuten in de oven te steken. Zo krijgen de broodjes een mooie bruine kleur. en zijn ze lekker krokant. Daarna hoef je ze enkel nog te beleggen met een beetje mozzarella en nog 5 minuten in de oven op te warmen. Een beetje afwerken met tomaat en basilicum en het klusje is geklaard!


Bruschetta met mozzarella en tomaat 


Ingrediënten (voor 10 stuks):

  • 1/2 wit stokbrood
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 bol mozzarella
  • 10 kerstomaten 
  • 1 teentje knoflook
  • Porvençaalse kruiden 
  • Verse basilicum



Bereidingswijze: 

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Leg het brood op het bakblik en besprenkel met olijfolie. Bak ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven, tot het brood licht goudbruin en krokant is.
  3. Snijd de kerstomaten in kleine blokjes. Doe de tomaat in een kom samen met 1 uitgeperst knoflookteentje en een eetlepel olijfolie. Breng op smaak met wat zeezout uit de molen. Schep om en laat even marineren.
  4. Haal het brood uit de oven en wrijf in met het gehalveerde knoflookteentje. Zo krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak. Beleg het brood met wat mozzarella en schuif 2 tot 3 minuten in de oven, tot de mozzarella is gesmolten.
  5. Beleg de bruschettas met het tomatenmengsel. Snijd wat blaadjes basilicum fijn. Druppel nog wat extra olijfolie over de bruschetta en strooi de basilicum en Porvençaalse kruiden eroverheen. 

Smakelijk!

Amélie


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?