Bruschetta met gerookte zalm en kappertjes
Vanavond had ik nog eens zin in een lekker aperitiefhapje. Eerlijk gezegd had ik niet veel zin om hier lang aan bezig te zijn. Ik besloot om bruschetta's te maken want dit is heel simpel en snel klaar te maken.
Het leuke aan bruschetta's is dat je ze op zo veel verschillende manieren kunt klaarmaken. Ik koos deze keer voor een basis van zure room met een beetje light mayonaise. Daarop een beetje zalm, kappertjes en verse dille en klaar is kees!
Ik gebruikte een ciabatta om mijn bruschetta's te maken, maar je kan zeker ook een gewoon stokbrood gebruiken.
Een belangrijke tip is om de broodjes op voorhand te besprenkelen met olijfolie en ze nadien 10 minuten in de oven te steken. Zo krijgen de broodjes een mooie bruine kleur.
Bruschetta met gerookte zalm en kappertjes
Ingrediënten (voor 10 stuks):
- 1 ciabatta
- Olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 klein bakje zure room
- 1 el light mayonaise
- Peper
- Verse dille
- Kappertjes
- Gerookte zalm
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Leg de ciabatta op het bakblik en besprenkel met olijfolie. Bak ongeveer 8 tot 10 minuten in de oven, tot het brood licht goudbruin en krokant is.
- Snijd een teentje knoflook door de helft en smeer de plakjes ciabatta hiermee in.
- Meng de zure room met de light mayonaise, voeg de gesneden dille toe en breng op smaak met wat peper.
- Smeer op elke bruschetta een schepje van het zure room mengsel, bestrooi met wat kappertjes en beleg met wat gerookte zalm.
- Werk af met verse dille.
Smakelijk!
Amélie