Broccoli komkommer soep

23-03-2022

​Bij mijn boterhammen drink ik graag tas lekkere soep. Niet alleen omdat het gezellig en warm is, maar het is voor mij ook een manier om genoeg groenten binnen te hebben bij mijn boterham maaltijd.

​Het is ook een ideale manier om groenten te verwerken die al een tijdje in de frigo liggen. Ik koos ervoor om soep te maken op basis van broccoli en komkommer

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 1 ajuin
  • 1 broccoli
  • 1 komkommer
  • 1 kleine aardappel
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 1 kippenbouillontablet
  • 1000ml kraanwater


Bereidingswijze:

1. Snipper de ui. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Schil de kleine aardappel en de kommer en snijd in blokjes.

2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de broccoli (houd enkele roosjes achter), kleine aardappel, komkommer en het bouillontablet toe. Schenk het water erbij en breng aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan op laag vuur 15 min. koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de broccoli in kleinere roosjes. Verdeel de soep over de kommen. Garneer met de broccoli.

Smakelijk!

Amélie 


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?