Bavarois van aardbeien

17-04-2022

​Vandaag is het zondag, de ideale dag om mij uit te leven in de keuken. Aangezien het buiten mooi weer is en het al iets warmer is, heb ik besloten om een frisse bavarois van aardbeien te maken! ⁠

Ik koos ervoor om de bavarois te maken op basis van slagroom, gelatine, een beetje citroensap en aardbeien. In het receptje heb ik de suiker vervangen door stevia van purevia.  

Ingrediënten (4 stuks)

  • 250 gr aardbeien
  • 250 gr slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 eetlepels citroensap
  • 75 gr suiker
  • zonnebloemolie om in te vetten


Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water. 
  2. Pureer de aardbeien met de staafmixer helemaal fijn. 
  3. Doe de aardbeiensaus in een pannetje samen met het citroensap en verwarm dit. (het mengsel mag niet koken)
  4. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan de warme aardbeiensaus, laat het mengsel vervolgens weer iets afkoelen, niet te ver anders wordt deze al stijf. 
  5. Mix de slagroom samen met de suikers. Voeg de aardbeiensaus met de opgeloste gelatine toe en mix er doorheen. 
  6. Vet de schaal in met een beetje zonnebloemolie.
  7. Giet het mengsel in de schaal en zet minimaal 3 uur in de koelkast, of een hele nacht.
  8. Garneer de bavarois eventueel met wat extra verse aardbeien. 

Smakelijk! 

Amélie 


Misschien zijn deze recepten ook iets voor jou?