Banaan-pindakaas cupcake

01-08-2021

​Vandaag is het zondag en jammer genoeg is het nog altijd geen super weer.. Voor mij is dit dan het ideale moment om me uit te leven in de keuken om het toch nog een beetje gezellig te maken.

​Ik koos ervoor om cupcakes te maken met banaan en pindakaas! Om het toch ook een crunchy bite te geven, koos ik ervoor om walnoten fijn te hakken en door het beslag te mengen. Je kan de muffins perfect ook maken met een andere fruitsoort en andere noten indien dit gewenst wordt.

Banaan-pindakaas cupcake 

Ingrediënten: 

  • 2 bananen 
  • 1 ei 
  • 100 gram yoghurt (naar keuze)
  • 40 ml zonnebloemolie
  • 100 gram pindakaas
  • 1 tl vanille-extract
  • 100 gram vokorenmeel
  • 1 tl baking soda
  • 20g walnoten


Bereidingswijze:

  • Plet de bananen. Voeg ei, yoghurt, zonnebloemolie, pindakaas en vanille-extract toe en roer tot een gladde massa.
  • In een tweede kom roer je volkorenmeel en baking soda door elkaar. Doe de inhoud van beide kommen bij elkaar, voeg de fijngehakte walnoten toe en spatel tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de vormpjes en strooi er wat extra stukjes walnoten over en een schijfje banaan.
  • Bak de muffins in 18-20 minuten op 200 graden.

Smakelijk!

Amélie