Bagel met pindakaas en banaan

18-04-2023

Onlangs heb ik zelf verse bagels gemaakt. De dag erna heb ik eentje gegeten als ontbijt met banaan, pindakaas en blauwe bessen.

Het leuke aan bagels vind ik dat je er zo veel mee kan experimenteren als je zelf wilt. Ja kan een bagel als ontbijt of als lunch voorbereiden, zoet of hartig. Met veel verschillende ingrediënten, allemaal naargelang je eigen voorkeur en smaken.

Een bagel past ook perfect bij een brunch. Houden jullie binnenkort een Paasbrunch, dan kan je zeker een bagel op het menu plaatsen! Wij toveren alvast deze met banaan en pindakaas op tafel voor onze brunch!

Ingrediënten voor 1 bagel: 

  • 1 (volkoren) bagel
  • 1 el pindakaas
  • 1 tl kaneel
  • ½ banaan
  • Een handje blauwe bessen

Bereidingswijze: 

  1. Snijd de bagel doormidden.
  2. Snijd de banaan in schijfjes.
  3. Besmeer de halve bagels met wat pindakaas.
  4. Verdeel er de schijfjes banaan en blauwe bessen over.
  5. Bestrooi met wat kaneelpoeder.

Smakelijk! 

Ana Lía