Diner

 

Het is donderdag, dus dat betekent veggiedag. Door de warmte is het soms ambetanter om te koken, maar toch heb ik gekozen voor een simpel stoofpotje, namelijk een chili sin carne. Deze heb ik gemaakt omdat ik nog wat van de basic tomatensaus in mijn koelkast had staan.

Koolhydraten zoals pasta of noodles kunnen tijdens een avondmaaltijd gerust eens vervangen worden door courgetti. Om je wat inspiratie te geven hoe je deze courgetti kunt gebruiken, heb ik een wokgerechtje klaargemaakt waarbij de noodles vervangen zijn door courgetteslieren.

Zin in een vegetarische BBQ? Dan zijn deze pittige tofu-brochettes misschien iets voor jou. Ik heb deze brochettes gemaakt als experiment, want ik vind het leuk te kijken hoe je tofu een extra dimensie kan geven. Want tofu op zich is niet echt zo smaakvol, dus het is kwestie van te kijken hoe ik dit kan aanpakken.

Nog eens een taco en vandaag heb ik ervoor gekozen om hem te vullen met gehakt en pico de gallo. Wat is dat nu eigenlijk pico de gallo? Dat is een soort van tomatensalsa die je in veel gerechten kan gebruiken. Het is een Mexicaans gerechtje, die ervoor zorgt dat de taco een leuke twist krijgt.

Het is weer mosselseizoen dus kan een gerechtje hiermee niet ontbreken op onze blog. Omdat je mosselen op zoveel verschillende manier kunt bereiden, heb ik ervoor gekozen om ze eens een Aziatisch tintje te geven.

Kip pitta

27-07-2020

Zaterdag heb ik nog eens zelf pittabroodjes gemaakt. Dus dan is het ook eens nadenken wat ik er mee ga maken. Ik heb daarom ervoor gekozen om er een kip pitta van te maken. Dit omdat ik hiervoor alle ingrediënten in mijn koelkast had liggen en ik heb er eentje in huis rondlopen die af en toe nog iets van...

We kennen waarschijnlijk allemaal de klassieke papilotte met vis, maar je kunt er gerust ook eens eentje maken met enkel groenten in.

Een tortilla of een wrap hebben we al vaak eens gedeeld en vandaag wou ik dan ook eens een andere variant maken. Daarom dat ik ervoor heb gekozen om een vegetarische tortilla te maken (want het is donderdag - veggiedag) en deze te grillen op de BBQ. Het kan natuurlijk ook altijd in je grillpan, maar ik wou toch eens wat anders doen....

Sla grillen of op de BBQ leggen, dat lijkt misschien vreemd maar Romeinse sla is daar echt ideaal voor! Deze slasoort is compact en knapperig en heeft iets weg van ijsbergsla maar dan minder waterachtig. Dit maakt hem erg geschikt om te grillen aangezien hij vrij stevig blijft.

Met deze simpele tomatensaus kun je alle kanten uit. Het vormt de basis voor heel wat gerechten zoals:

Vorig zondag hebben we nog eens gebarbecued en dit voornamelijk voor het nieuwe ebook dat dit weekend uitkomt. Voor deze barbecue heb ik dan ook scampi brochettes gemaakt die wij graag eten als aperitiefhapje. Dan zorgen we ervoor dat het er niet teveel zijn, doe je er meer, dan kan je het eten bij je barbecue als gewone maaltijd....