Diner

 

Ossobucco

23-01-2021

Ossobucco is een vleesgerecht dat je klaarmaakt met kalfsschenkels. Je kunt deze in de meeste supermarkten vinden of vragen bij je slager. Het vlees en het gerecht moet even opstaan, net zoals stoofvlees totdat het vlees super mals is en vak het bot valt. Het vraagt dus wel enige voorbereidingstijd, maar is het wachten meer dan waard.

Bloemkoolsteak

21-01-2021

Bloemkool, het is en het blijft toch 1 van mijn lievelingsgroenten. Daarom dat ik vandaag voor donderdag veggiedag het nog eens wou klaarmaken op een andere manier. Ik heb ervoor gekozen om eens te werken met een bloemkoolsteak.

We zijn nog steeds winter en die heeft zich de voorbije dagen ook al fel laten voelen. In de lijn van gezonde comfort food deel ik deze week een receptje voor een roerbak/stoofpotje met tofu, shiitake's, prei en Chinese kool.

Quiche, het is en het blijft een makkelijke variatie als avondeten. Je kan er allerlei groenten in stoppen, ik gebruik het ook bijvoorbeeld gebruiken om overschotjes van groenten in te doen. Aangezien dat het koud is buiten, heb ik gekozen voor een quiche waar er ook winterse groenten in zitten. Denk dus aan wortel, champignon en prei. Dit...

Pompoenlasagne

09-01-2021

Met dit weer krijg je steevast zin in comfortfood en omdat dit voor veel mensen klinkt als ongezonde, vetrijke maaltijden wil ik deze week deze pompoenlasagne aan je voorstellen. In het kader van foodpreppen kan een lasagne ook wel tellen. Maak meerdere porties in aparte potjes die je kunt invriezen en nadien in de oven kunt opwarmen...

Ben je net zoals ik een enorme fan van chicken tikka massala? Dan is dit waarschijnlijk ook een aanrader voor jou! Het is een vegetarische / veganistische variant en dus met bloemkool in plaats van kip. Hierdoor heb je een lekker beet in het gerecht en de kruiden doen natuurlijk de rest.

Misschien ben ik het, maar in de winter en zeker tussen kerst en nieuw, vind ik het super om ovenschotels te maken. Liefst wel een niet te zware, want met de feestmenu's er tussen heb ik graag een beetje mijn eigen kost. Vandaag heb ik daarom een ovenschotel gemaakt met zalm.

Thuis loopt er eentje rond die vis wel lust, maar vis met een krokant korstje wordt wel meer gesmaakt. Daarom dat ik voor de feestdagen eens wou zoeken naar een leuk alternatief om op tafel te toveren. Het is een kruidig korstje geworden met bladpeterselie en gebakken ajuin. Door het broodkruim dat er aan wordt toegevoegd, krijg je...

Het is donderdag en dit betekent dat het bij ons veggiedag is. Aangezien de winter op komst is betekent dat koude en donkere dagen. Ook mogen we minder sociale contacten hebben, wat deze hele periode minder leuk maakt. Dus besloot ik om een vegetarisch comfort gerechtje te maken.

Voor de fans van vleesbrood of fricandon, een receptje voor een 'gezondere' versie ervan. Ook leuk voor de kinderen aangezien het barst van de (verborgen) groentjes.

De inspiratie voor mijn gerechtje van vandaag komt doordat ik het las in een eetdagboekje van een patiënt. Ik kreeg er zelf ook zin in om dan eens ratatouilletorentjes te maken, want het klinkt lekker. Dus ik ben beginnen denken hoe ik dit zou maken en ik had nog wat peterseliepesto staan, dus zo is het receptje ontstaan.

Het is het seizoen van de pompoenen, dus wou ik nog eens iets met pompoen maken en dan gebruik ik vaak butternut. Dit voornamelijk omdat ik dit iets makkelijker vind om te snijden. En het zorgt ook voor een heerlijk zoete smaak en dit past perfect in deze quiche.