Diner

 

One pot curry

04-11-2021

Zoals jullie wel al weten maak ik graag gerechtjes klaar die niet veel tijd in beslag nemen. Dit is terug zo en gerechtje. Je kunt deze klaar maken in een mum van tijd met slechts enkele ingrediënten. Voor deze combineer je gewoon de groenten die er gewoon zijn. Voor mij is dat zoete aardappel, wortel en broccoli maar...

Vandaag had ik nog eens zin in pasta! Pasta is echt my all time favorite. Ik zou elke dag pasta kunnen eten. ⁠

Ik koos ervoor om een vegetarische spaghetti te maken. Aangezien ik geen veggie gehakt heb gebruikt, heb ik mijn gehakt vervangen door kikkererwten en linzen.

Ik gebruik altijd heel veel...

Bouillabaisse

18-10-2021

Het is koud weer en dan heb ik meestal zin in soep. Vandaag heb ik daarom gekozen om voor deze avond een echte maaltijdsoep te maken. Je hoeft er ook geen zeven verschillende soorten vis voor in huis te halen, zoals de traditie het voorschrijft. Met twee exemplaren kan het net zo goed. Je kan ook nog...

De dagen worden korten en kouder. Dit zorgt er bij mij vaak voor dat ik minder zin heb om lang te koken, daarom koos ik vandaag voor een traybake. Dit is een volwaardig gerecht dat je integraal in te oven kan schuiven op een bakplaat. Super weinig afwas en heel erg snel klaar dus! Ik maakte een grotere...

Als ik denk aan de zomer, dan denk ik vaak aan Italië. Gewoon omdat ik daar graag naar toe ga vanwege de sfeer en het prachtige landschap. Daarom dat ik uit nostalgie een risotto heb klaargemaakt, eentje die zeer snel klaar is. Want ik had, voor de verandering, niet zo heel veel tijd en dit is wel iets wat...

Vandaag had ik zin in pasta. Iets waar heel wat mensen net zoals ik grote fan van ben.

Iets wat ik altijd lekker vind, is gevulde courgette. Je kan hier verschillende richtingen mee uit en vandaag heb ik gekozen voor een variant met gehakt. Want als ik eerlijk ben, dit is makkelijk om te maken & super lekker.

Ik denk dat het al duidelijk is dat ik iemand ben die aan food preppen doet. Dit niet alleen omdat het handig is, maar omdat ik het ook echt moet doen om gewoon eten te hebben tijdens de week. Want het is momenteel enorm druk en dat betekent weinig tijd, buiten in het weekend om te koken. Dus...

Onze stagiaires zijn al eventjes bezig aan een nieuw ebook voor jou om van te genieten. Eentje die volledig in het teken staat van vegan recepten. En daarom dat ik voor donderdag veggiedag, graag één van deze receptjes al deel. Ik heb gekozen voor de volkoren couscous met falafel, omdat dit een gemakkelijk, maar ozo lekker receptje is.

Mijn laatste berichtje voor The Healthy Foodies en het is er eentje die verdomd gesmaakt heeft!

Gebakken rijst met onder andere groene curry, scampi, eitjes, ananas, bamboescheuten, paprika en erwtjes. Een beetje zoals bij de Chinees, maar dan zoveel lekkerder natuurlijk 😋