Diner

 

Wij zijn dezer dagen in de ban van de Vlaamse Klassiekers. We geven er niet alleen kookworkshops (inschrijven kan nog via de website: www.gezondkokeningent.be) rond maar zijn er ook dagelijks mee bezig, omdat heel wat mensen die bij ons langs komen er vragen over hebben. Is onze dagelijkse en klassieke Vlaamse kost gezond? Hoe kunnen we het...

Nog nood aan wat inspiratie voor tijdens de feestdagen of gewoon voor een etentje? Dan zal dit voorgerechtje je zeker bekoren. Geniet van heerlijk gebakken kabeljauw met een zoete tomatensaus en couscous. Niet zo heel veel werk en om je vingers van af te likken!

Ben je vegetariër en wil je wat extra inspiratie voor de feestdagen? Dan vind je hier een voorbeeld van ons feestmenu. We hebben gekozen voor een groentetaartje als voorgerecht (met een zelfgemaakte bodem), verse pasta met paddenstoelen en truffelolie. Als laatste hebben we dan als dessert een hazelnotencrème gemaakt. Een heerlijke combinatie en...

Hier vind je ons gezond feestmenu. Alle onderstaande gerechten zijn voor 4 personen, hopelijk kom je hierdoor ook in de feeststemming.

We hebben weer een nieuw receptjes online staan, deze keer hebben we gekozen om een quiche te maken. Toen we aan het denken waren welke groenten we hierin konden verwerken, dan is pompoen wel ideaal. Op dit moment op en top in het seizoen. Naast het receptje, kan je er terug een filmpje van vinden om het thuis na te...

Courgettepizza

04-10-2017

Onze stagiaire Justine heeft afgelopen weekend geëxperimenteerd in de keuken. Daarom heeft ze voor ons een aperitiefhapje gemaakt, namelijk de courgettepizza. Wil je deze ook maken? Kijk dan snel naar ons receptje en het bijhorende filmpje.

Dinner is served. We gaan genieten van een snel en makkelijk gerechtje. Gebakken zalm, krielaardappeltjes en een salade. Als laatste nog een dressing met olijfjes en citroen.

Gisterenavond genoten van courgette met tomaatjes in de oven, risoni en citroenkip met tijm.

Feestmenu 1

20-12-2016

Tijdens de feestdagen is het vaak moeilijk om gezonde inspiratie te vinden voor wat je moet klaar maken. Naast het gratis E-book rond gezond hapjes, heb je hier een voorbeeld menuutje om je inspiratie te geven. Binnenkort volgt ons tweede menu en hopelijk kan je dan ook gezond en lekker eten deze feestdagen.

Heb je met de koude winterdagen in aantocht ook zin in warme winterse gerechten? Dan heb ik hier voor u het ideale recept. Ik heb het onlangs zelf nog gemaakt op een koude regenachtige dag. Het is lekker en achteraf moet je er geen spijt van hebben want het is ook gezond.

Gisteren had ik nog eens zin om pompoen te eten, maar op een andere manier. Daarom heb ik ervoor gekozen om de pompoen te vullen met een mengeling van gehakt, rijst en prei en te serveren met een geroosterde rode bietensalade.