Kippenballetjes in groene curry
Vorige week konden de vegetariërs onder ons al genieten van de Thaise quinoa curry van Chiara. Deze week heb ik een curry gerechtje voor de liefhebbers van gevogelte.
Vorige week konden de vegetariërs onder ons al genieten van de Thaise quinoa curry van Chiara. Deze week heb ik een curry gerechtje voor de liefhebbers van gevogelte.
Een ovenschotel, daar kan ik toch echt van genieten. Zelf maak ik hem graag klaar in het weekend en dan staat deze in mijn koelkast klaar om in de week van te genieten. Dus een ovenschotel hoort altijd thuis in mijn wekelijkse foodprep. Dit voornamelijk omdat ik vaak niet zo heel veel tijd heb 's avonds om nog uitgebreid te koken. ...
Zelf eet ik heel graag eitjes! Mijn liefde ervoor is ontstaan in mijn peutertijd toen de tante van mijn moeder, die voor mij zorgde wanneer mijn ouders gaan werken waren, mij regelmatig van een gekookt eitje liet genieten.
Quiche, een gerechtje dat door veel mensen gesmaakt wordt. Ik ben er zelf ook wel fan van omdat het simpel en snel klaar is. Vaak heb ik nadien wel nog een stuk over en dat kan dan de volgende dag mee naar het werk met wat extra groentjes erbij of een grote kom verse soep.
Misschien heb je het wel al door, maar ik ben verzot op kikkererwten en dit in alle vormen. Of het nu gaat over hummus, gepofte kikkererwten of falafel. Vandaag deel k dan ook met plezier een receptje van een groentesaus met overheerlijke falafelballetjes. Deze combineer ik dan nog met wat zilvervliesrijst en koriander.
Ik probeer altijd dingen te koken waar ik op dat moment zin in heb. Jammer genoeg als je een hele dag over eten bezig bent en met eten bezig bent, begin je het een beetje beu te worden. Toch zijn er af en toe dingen, die door mijn hoofd blijven spelen en dan moet ik het ook wel eens uitproberen....
Is het bij jou ook zo dat op vrijdag de (koel)kast gevuld is geraakt met overschotten van ingrediënten? Geen nood, je kan er een lekkere en snelle maaltijd mee op je bord toveren! Ik maakte er vandaag zo'n restjesdag van.
In Nederland zijn ze vandaag begonnen aan de nationale week zonder vlees. Om onze noorderburen een hart onder de riem te steken, deel ik vandaag met jullie mijn recept voor deze rode linzen balletjes. Ze vinden hun oorsprong in de Turkse keuken, waar ze mercimek köftesi genoemd worden. Traditioneel worden ze geserveerd met sla en een citroenpartje....
Ik (Chiara) ben een absolute fan van wokken. Dit omdat het heel simpel en snel klaar is. Ook kan je er eindeloos in gaan variëren. Zelf ben ik geen vleesfanaat en heb daarom gekozen om het wokgerecht te gaan serveren met tofu in plaats van met vlees of gevogelte.
Zelf ben ik een absolute fan van de gerechten van Ottolenghi en dit gerechtje is dan ook een combinatie van verschillende dingen die ik bij hem heb gezien. Het is natuurlijk wel een redelijk lang recept en daarom dat ik het ook op een zondag deel. Dan heb ik eens tijd om wat meer bezig te zijn met mijn eten...
Frietjes zijn oh zo lekker maar niet gezond. Daarom bieden wij jullie een gezonder alternatief in de oven. We kiezen nog steeds voor de traditionele aardappelfrietjes, maar vullen dit ook aan met zelfgemaakte wortelfrietjes. Doordat we er wortel aan toevoegen, vergroten we onze portie groenten en zorgen we er ook voor dat we niet te veel...
Vandaag deel ik (Lotte) met plezier een receptje dat ik vaak klaar maak. Ik ben zelf zot van bloemkool en ik vind het daarom ook altijd leuk om deze schotel te maken. Afhankelijk van wat ik er ga bij eten durft hij ook soms te veranderen. Vandaag deel ik hem zoals ik hem vaak eet 's avonds. Ik...