Sweet chili zalmbrochette
Misschien is één van je goede voornemens om eens meer vis op het menu te zetten? Of misschien eet je gewoon al heel graag vis? Dit gerechtje zal je sowieso kunnen bekoren.
Misschien is één van je goede voornemens om eens meer vis op het menu te zetten? Of misschien eet je gewoon al heel graag vis? Dit gerechtje zal je sowieso kunnen bekoren.
Vandaag had ik zin om nog eens een lekker pasta-gerechtje te maken, dus dacht ik onmiddellijk aan mijn zomervakantie in Italië. Toen heb ik peperonata gegeten en daarom dat ik dit heb gemaakt voor bij mijn pasta.
Heb je nog wat inspiratie nodig voor je feestmenu op Oudejaar of nieuwjaar? Dan deel ik met plezier nog mijn recept van hertenstoofvlees. Zelf heb ik het klaargemaakt op kerst en aangevuld met een receptje uit ons ebook van bijgerechten.
Tussen kerst en nieuw, ben ik altijd blij als ik nog eens een gewone maaltijd kan eten. De feestgerechten kunnen smaken, maar een gemakkelijke en simpele ovenschotel eigenlijk ook. Daarnaast ben ik dan ook nog eens zeker dat ik een ruime portie groenten binnenkrijg.
Ik had zin om eens iets anders klaar te maken om te eten en wou het stiekem ook al in een feestelijk jasje stoppen. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om een groentenrösti klaar te maken.
Puree is iets wat door groot en klein gesmaakt wordt. Je denkt hierbij waarschijnlijk onmiddellijk aan de klassieke aardappelpuree, maar je kunt ook puree maken van heel wat groentesoorten. Dat is wat we in dit gerechtje gedaan hebben met broccoli en bloemkool.
Als het winter is, dan denk ik onmiddellijk aan hutsepot. Voor mij is hutsepot pure nostalgie, ik at dit al zeer graag als kind. Zelf maak ik dit niet zo vaak klaar, omdat ik het nooit zo lekker kan maken zoals mijn vader vroeger. Daarom dat ik er vandaag voor gekozen heb om hem niet te evenaren, maar om...
Ramen of misosoep is een Japans gerecht waarbij noodles geserveerd worden in een bouillon. Het vergt wel ietsje meer werk als je dit zelf wil klaarmaken, maar wij hebben gezorgd voor een versie die zo eenvoudig mogelijk is.
Misschien ben jij niet zo'n fan van spruitjes? Dan wil ik je graag een paar tips meegeven hoe je ze op de meest lekkere manier kunt bereiden. Het zit 'm echt wel voor een stuk in de manier waarop je ze klaarmaakt hoor. Waar kun je nu best op letten?
Ovenschotels zijn één van mijn favorieten tijdens de herfst- en wintermaanden. Ze staan gelijk aan warm en gezellig eten (comfort food) en zijn handig om klaar te maken.
Ik merk dat veel mensen in hun hoofd nog heel erg vastzitten in het klassieke denkpatroon rond eten. Bepaalde recepten horen enkel op die manier te worden klaargemaakt en andere combinaties lijken hen super vreemd.